Széchenyi 2020Széchenyi 2020

    MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ 

infoblokk_kedv_final_CMYK_-ESZA_512.jpg TOP_PLUSZ-2.1.1-21-so1-2022-00009.jpg TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00009
A Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése
Darányban 


A kedvezményezett neve:
Darány Község Önkormányzata
A projekt címe: A Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Darányban
A szerződött támogatási összeg: 85 746 590,- Ft.
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: 
A fejlesztés Darány Község Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képező épület, a polgármesteri hivatal épületének energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul
, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg. 
A külső határoló szerkezetek energetikai fejlesztése körében az épület határoló szerkezetei (külső falak), padlásfödéme-, és lábazata hőszigetelést kapnak (külső falak 15 cm-, padlásfödém 20 cm-, lábazat 5 cm). A projektben nyílászáró csere is megvalósításra kerül. A fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése során a korszerűtlen gázkonvektoros fűtése helyett kétcsöves radiátor fűtést alakítunk ki, valamint a meglévő korszerűtlen kazánt, modern vezérlésű kondenzációs gázkazánra cseréljük.
Fotovillamos (HMKE) rendszert alakítunk ki, amelynek keretében az épületre 5 kW kapacitású inverterrel szerelt napelemrendszer kerül. A projektben az akadálymentesítési tevékenységeket a pályázati felhívás előírásai szerint valósítjuk meg projektarányos mértékben.
A kedvezményezettnek ezen épülete szolgálja ki az összes önkormányzati funkcióját. Elemezve ezen épület energiafelvételét, megállapítást nyert, hogy az épület folyamatos használata mellett feltétlenül indokolt a környezetvédelmi szempontok-, és költségtakarékosság okán az épület fejlesztése, energia felvételének csökkentése.
Az épület funkcióját tekintve megállapítható, hogy a fejlesztés a lakosság egészét érinti a közigazgatási funkció okán.
A fejlesztés eredményeként a megújuló energiafelhasználás növekszik az 5 kW inverter teljesítményű napelemes rendszernek köszönhetően, ez idáig nem volt megújuló energia termelő berendezés az épületen.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.07.31.
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00009

A PÁLYÁZATBÓL VALÓSULT MEG:

SZEMEZGETÉS A PÁLYÁZATI EREDMÉNYEKBŐL (TUDOM: RÁ SEM ISMERSZ A KÉPEKEN DARÁNYRA! ... ÉN SEM, EZ CSAK MINTA 🙂 )

grid_gallery1
grid_gallery2
grid_gallery3
grid_gallery4
grid_gallery5
grid_gallery6